SKREVET: 31.03.2012 / KLOKKEN: 07:24


Mange av dere trodde kanskje jeg strøyk med i tornadoen? Neida, jeg lever i "beste" velgående. Men tror dere ikke at det var tornado warning her igjen i dag? Tordna og lyna som jeg aldri har sett maken til. Og vertsmoren min fikk tilsendt bilde av naboen, der du ser lynet og tornadoen såå nærme huset vårt. Så da ble det litt sittings i kjelleren i dag også.. 

Har skjedd mye siden sist! Jeg har blant annet vært i Nashville. En fantastisk og morsom tur med 3 herlige jenter! Jeg har også sett musikalen "Billy Elliot", sett "Hunger Games" på kino, hatt en superfin playdate der vi malte påskeegg og lagde påskekort, shoppet sommerklær, spist middag ute med gode venninner, vært i dyreparken and so on. Så ja jeg har vært opptatt og lat som vanlig til å blogge.

Må også meddele at jeg røyk på en smell. Skulle liksom tro jeg kunne unngå det Paradise hotel kaoset, men tror dere ikke nysgjerrige Mathilde var smart nok til å klikke seg inn og se det på nettet? Men jeg dør av latter av å se på det! Tror aldri det har vært så morsomt før. De kommentarene til Are får meg til å le så jeg griner, og nærmest vekker opp hele huset her. Flere som ser på det?

Uansett, skal prøve å komme med innlegg om hva jeg har gjort de 2 siste ukene. 
SKREVET: 19.03.2012 / KLOKKEN: 02:47


I dag var det tornado i Ohio. Følgende skjedde: Jeg og Alex var ute og kjørte, og plutselig skrur Alex opp lyden på radioen. På radioen var det en tornado warning. De begynte å ramse opp steder der den kunne være, og sa vi måtte "søke ly". Jeg stoppet og ringte vertsmoren min, og spurte hva vi skulle gjøre. Hun sa at jeg måtte komme meg fort inn et sted og hvertfall ikke sitte i bilen. Alex var ikke like bekymra som meg og sa vi skulle fortsette turen vår til Starbucks. 

Da vi kom dit så vi en stor, slags rundt sky, som var på en måte grønn. Alex fortalte meg at de er litt sånn grønn ish. Og den kom bare fortere og fortere mot oss! (er fortsatt ikke sikker på om det var en tornado). Så jeg ble veldig redd, derfor kastet vi oss inn i bilen og bestemte oss for å kjøre til mitt hus. Vi var nå like redde og sykt stressa. Akkurat da jeg begynte å kjøre, gikk tornado sirenen på. Det er en kjempe høy alarm, som betyr at du rett og slett må finne deg et trygt sted og være. Jeg fikk panikk, og var nesten på gråten. Alex skrek jeg skulle kjøre fortere, og der og da dreit jeg i selvfølgelig i fartsgrensa. Det var i tillegg torden og lynstorm. Regnet fosset ned, så var nesten umulig og se hvor jeg kjørte. Jeg snudde meg flere ganger, og den "grønne skyen" beveget seg FORT! Jeg skrek og ba om grønt lys i hvert lysskryss. Det ble til slutt så hetfig regn at hele veien var som en rennende elv!

Den korte turen føltes som evigheter, og jeg var så redd.  Var en sinnsyk lettelse og komme inn i huset. Vi satte oss foran Tv'n og fulgte med på den tornadoen. Og de viste bilder, og hvor den gikk osv. Men heldigvis var det ikke en sånn som rører bakken. Men da det smalt så inni h****** høyt fra lynet, løp jeg ned i kjelleren. Og der satt vi en stund. Jeg under pleddet og skalv, mens unga lekte. 

Etterhvert gikk den videre sørover til Colombus (hovedstaden). Så etter mange timer dro jeg og Alex tilbake til Starbucks og fikk endelig kaffen vår. Hadde virkelig ikke trodd jeg skulle oppleve det her, men som amerikanerne sier- "The spring time, is tornado season".  


 
SKREVET: 14.03.2012 / KLOKKEN: 04:19


- Visste du at postbilene i USA kjører på feil side? (sånn som i England)? For da slipper de å gå ut av bilen, og kan bare putte posten rett inn i postkassa. 

- Visste du at hvor enn du går får og kjøpe noe (om det bare er en er tyggis på en bensinstasjon) så spør de: How are you? Hyggelig i begynnelsen, nå er det bare irriterende.

-  Visste du at på de offentlige toalettene har de en kjempestor sprekk på begge sider av døren? Folk kan faktisk se du sitter der. FLAUT! 

- Visste du at også på mange offentlige toaletter rekker du nesten ikke å reise deg opp, før du spyler automatisk ned for deg? Er ikke rart de er late!

- Visste du at moms ikke er inkludert? Så når du ser en ting, og tenker "hmm, det var billig", så blir det alltid mye dyrere når du kommer i kassen og betaler.

- Visste du at det er nesten en selvfølge å gi tips overalt? Jeg hater det, for da blir maten plutselig dyrere, og jeg aner aldri hvor mye jeg skal gi.

- Visste du at de har nesten "Drive thru" på alt her? Vi snakker alt fra Starbucks, alle spisesteder, spritsjappa til apoteket.

- Visste du at når du handler på en matvarebutikk, så har de noe de kaller "Express lane". Dvs, hvis du bare skal kjøpe noen få ting, kan du legge det på en bånd, pipe det inn, og alt sånn helt på egenhånd.

- Visste du at du kan kjøre på rødt lys i de fleste lyskryss? Men bare hvis du skal til høyre, det er klart og det ikke står noe skilt.

- Visste du at alt er åpent på søndager, og at de fleste matvarekjeder/apotek/bensinstasjoner er oppe 24/7?

- Visste du at du kan kjøpe alkohol når du vil? Jepp, du trenger ikke rushe deg til butikken for å rekke "ølsalget".

- Visste du at alle suburban neighborhoods har et veldig fint skilt ved "inngangen"?


 - Visste du at ikke kan kjøpe noe alkohol/drikke før du er 21? Og at du kan kjøre bil når du er 16? Flesteparten har aldri kjørt bil før de faktisk tar oppkjøring, når de er 16. Bakvendt og helt idiotisk hvis du spør meg. 

-  Visste du at når du møter på likfølge så blir de eskortet av en politimann på motorsykkel? Politiet vasler med blinkende lys osv for å vise alle at her kommer det et likfølge. Og de får kjøre på rødt lys osv. 

- Visste du at når barna er 3 er det vanlig å sende de til Pre school? Da snakker vi ikke om barnehagen, men faktisk skole! Når de er 5 begynner de i "kindergarden", dvs mere skole. Og så er det First grade. Skole fra 9-4 hver dag. Stakkars unger spør du meg.

- Visste du at de har skolesoner her? Når du nærmer deg en skole er det markert "School" på asfalten, og fartsgrensa blir satt ned til 30 km/t.

- Visste du at når en skolebuss stopper, popper det ut et stoppskilt, og du kan faktisk ikke passere- bare vente.

- Visste du at matbutikkene her er gigantiske? Da snakker vi gå seg vill og Coop Obs x 3!

- Visste du at de alltid har en eller annen som pakker matvarene for deg?
 

- Visste du at de har antibakteria servietter du bare kan ta når du går inn i matbutikken? Da kan du nemlig tørke av handlevogna før du bruker den.

- Visste du at de har sykt mye lyskryss her? Vi snakker 22 lyskryss på en 20 min tur.

- Visste du at rundkjøringer er sjeldent her nede? Folk får panikk når de får øye på en, selv om alt er veldig nøye forklart. "How to traffic in a roundabout" "ONEWAY" osv.

- Visste du at når du kjører på motorveien får stadig skilt om "Food- Exit 113" og du kan velge mellom ca 6 steder og spise? samme med bensinstasjoner. 
                                          - Visste du at alle bilene her nede tuter når du låser bilen? Jeg skvatt alltid i begynnelsen, og skjønte ikke hvorfor folk tutet så mye. 

- Visste du at det er stoppskilt overalt! Ut fra nabolaget,  ut fra parkerinsplasser, på parkeringsplasser, ja overalt! Slitsomt å stoppe såå mye. 

- Visste du at på fotgjengeroverganger har de et blinkende skilt over veien, som  viser her kan det komme folk? Ikke overalt, men i "tettbygde" strøk. 

- Visste du at vannet i springen smaker og lukter klorvann?

Det var alt jeg kom på i denne omgang. Er sikkert ikke sånn over alt i USA, men hvertfall her jeg bor. Mange ting som jeg virkelig liker, og ting som jeg ikke liker. 

- Var det mye av dette du visste?
 
SKREVET: 12.03.2012 / KLOKKEN: 03:52


Fikk akkurat en skikkelig gladnyhet! Den 23 mars reiser jeg, Anne, Alex og Julia til NASHVILLE!!:D 
Jeg kunne seriøst hylt av glede, men da vekker jeg nok alle i huset. Vi har lenge planlagt denne turen, men jeg ventet på svar om jeg kunne ta bilen "min". Men så viste det seg at Anne kunne kjøre sin bil, så da blir det ROADTRIP!!

Her ser du på kartet hvor langt vi skal kjøre. Ser ikke såå langt ut på kartet, men USA er STORT. 6 timers biltur

 Gleder meg sånn! 
SKREVET: 08.03.2012 / KLOKKEN: 18:58


GRATULERER så mye med dagen alle jenter! :D 
Og gratulerer så mye med dagen verdens beste lillebror som ble 4 år i dag <3 Savner deg utrolig mye lille go' klumpen min!


HAha, sorry søs. Vet du ser jævlig ut på det bilde her, men det gjør ikke jeg og Daniel ;)
Vi ses til høsten, verdens skjønneste !  
SKREVET: 08.03.2012 / KLOKKEN: 18:48


                                                

Tror alle "venna" mine på facebook tror jeg lever livet her. At jeg lever "the american dream". Jeg gjør jo på en måte det å, men jeg er først og fremst her for å gjøre en god jobb. Jeg får liksom ikke reist rundt og se nye steder hele tida, fordi jeg har bare 10 feriedager i løpet av året. Jeg får heller ikke drukket meg dritings på stranden, fordi jeg er ikke gammel nok og bor i vindfulle Ohio. Jeg kom også for å bli bedre i engelsk og bli mer selvstendig! Og ikke minst få en erfaring for livet. Men den erfaringen er ikke lett å komme seg gjennom, og jeg håper så inderlig at vertsfamilien min holder ut med meg til September. Da jeg søkte som det her var det kun et problem jeg tenkte på: hjemlengsel. Men det er så mye mer. 

Hva gjør du hvis du er uenig i oppdragelsen? Hva hvis det er noe som virkelig plager deg? Hva gjør du når du ikke finner de rette ordene på engelsk? Åssen er det egentlig å bo "alene" med en fremmed familie, på andre siden av havet? Hva gjør du når du er så homesick at du bare har lyst å gi opp og dra hjem? Gjør du det? Nei!

Det hørtes kanskje ut som at jeg vil fraråde dere å bli au pair, men tvert imot. Jeg anbefaler det! Tenk hvis du takler det her helt fint? Da kommer du jo hjem med et minne for livet! Og masse erfaringer. Man vokser kjempemasse på et slikt år! Selv er jeg litt engstelig for at jeg fortsatt er den samme gamle jenta. Som alltid måtte be mamma om hjelp, som utsatte og utsatte ting, som prøvde å glemme viktige ting, som var for sjenert, som snakket dårlig "Petter solberg engelsk", og som var for lat til å gjøre husarbeid! 

Jeg er rett og slett stolt av meg selv! Tenk at lille, tafatte meg har klart det her helt på egenhånd. Ingen til å snakke for meg, eller holde meg i hånda når det ble tøft. Nå har jeg snart vært her i 6 mnd. 6 mnd er LENGE! Og jeg oppfordrer alle som er unge og frie, grip sjangsen! Bli en au pair du også. 

Selv om det har vært ubeskrivelig vanskelig til tider, så er det verdt det. Jeg angrer i hvertfall ikke :) 
 
SKREVET: 07.03.2012 / KLOKKEN: 05:18


Hei igjen. Ser på innlegget under at jeg har gjort noen feil, f.eks at jeg starter på jobb 9.30 PM!! det gjør jeg jo selvfølgelig ikke. Skulle stått am ofc! Jaja, sånn går det når man er trøtt. Nå skal jeg forresten kose meg med den nyeste episoden av Pretty little liars:) God morgen Norge, God natt USA <3  
SKREVET: 07.03.2012 / KLOKKEN: 05:08


Sånn! Endelig er jeg ferdig med å lage timeplanen min. Tok meg flere timer. Er ca sånn dagene mine ser ut. Klokkeslett stemmer selvfølgelig ikke helt, men er omtrent slik jeg jobber. Pluss at jeg har litt husarbeid i tillegg. Men det tenkte jeg skulle vise dere (ja har faktisk tatt bilder) i et annet innlegg. -Når jeg skriver: spiser frokost, lunsj osv. Betyr det egentlig at jeg nesten ikke har tid til å spise, men heller sitter og mater, finner opp leker for å få de til å spise, eller lese en bok for dem (mens de spiser). Underholdning på høyt nivå! 

Noe mer du lurer på? Eller kunne tenkt at jeg skrev et innlegg om?

 hits