SKREVET: 14.mar.2012 / KLOKKEN: 04:19


- Visste du at postbilene i USA kjører på feil side? (sånn som i England)? For da slipper de å gå ut av bilen, og kan bare putte posten rett inn i postkassa. 

- Visste du at hvor enn du går får og kjøpe noe (om det bare er en er tyggis på en bensinstasjon) så spør de: How are you? Hyggelig i begynnelsen, nå er det bare irriterende.

-  Visste du at på de offentlige toalettene har de en kjempestor sprekk på begge sider av døren? Folk kan faktisk se du sitter der. FLAUT! 

- Visste du at også på mange offentlige toaletter rekker du nesten ikke å reise deg opp, før du spyler automatisk ned for deg? Er ikke rart de er late!

- Visste du at moms ikke er inkludert? Så når du ser en ting, og tenker "hmm, det var billig", så blir det alltid mye dyrere når du kommer i kassen og betaler.

- Visste du at det er nesten en selvfølge å gi tips overalt? Jeg hater det, for da blir maten plutselig dyrere, og jeg aner aldri hvor mye jeg skal gi.

- Visste du at de har nesten "Drive thru" på alt her? Vi snakker alt fra Starbucks, alle spisesteder, spritsjappa til apoteket.

- Visste du at når du handler på en matvarebutikk, så har de noe de kaller "Express lane". Dvs, hvis du bare skal kjøpe noen få ting, kan du legge det på en bånd, pipe det inn, og alt sånn helt på egenhånd.

- Visste du at du kan kjøre på rødt lys i de fleste lyskryss? Men bare hvis du skal til høyre, det er klart og det ikke står noe skilt.

- Visste du at alt er åpent på søndager, og at de fleste matvarekjeder/apotek/bensinstasjoner er oppe 24/7?

- Visste du at du kan kjøpe alkohol når du vil? Jepp, du trenger ikke rushe deg til butikken for å rekke "ølsalget".

- Visste du at alle suburban neighborhoods har et veldig fint skilt ved "inngangen"?


 - Visste du at ikke kan kjøpe noe alkohol/drikke før du er 21? Og at du kan kjøre bil når du er 16? Flesteparten har aldri kjørt bil før de faktisk tar oppkjøring, når de er 16. Bakvendt og helt idiotisk hvis du spør meg. 

-  Visste du at når du møter på likfølge så blir de eskortet av en politimann på motorsykkel? Politiet vasler med blinkende lys osv for å vise alle at her kommer det et likfølge. Og de får kjøre på rødt lys osv. 

- Visste du at når barna er 3 er det vanlig å sende de til Pre school? Da snakker vi ikke om barnehagen, men faktisk skole! Når de er 5 begynner de i "kindergarden", dvs mere skole. Og så er det First grade. Skole fra 9-4 hver dag. Stakkars unger spør du meg.

- Visste du at de har skolesoner her? Når du nærmer deg en skole er det markert "School" på asfalten, og fartsgrensa blir satt ned til 30 km/t.

- Visste du at når en skolebuss stopper, popper det ut et stoppskilt, og du kan faktisk ikke passere- bare vente.

- Visste du at matbutikkene her er gigantiske? Da snakker vi gå seg vill og Coop Obs x 3!

- Visste du at de alltid har en eller annen som pakker matvarene for deg?
 

- Visste du at de har antibakteria servietter du bare kan ta når du går inn i matbutikken? Da kan du nemlig tørke av handlevogna før du bruker den.

- Visste du at de har sykt mye lyskryss her? Vi snakker 22 lyskryss på en 20 min tur.

- Visste du at rundkjøringer er sjeldent her nede? Folk får panikk når de får øye på en, selv om alt er veldig nøye forklart. "How to traffic in a roundabout" "ONEWAY" osv.

- Visste du at når du kjører på motorveien får stadig skilt om "Food- Exit 113" og du kan velge mellom ca 6 steder og spise? samme med bensinstasjoner. 
                                          - Visste du at alle bilene her nede tuter når du låser bilen? Jeg skvatt alltid i begynnelsen, og skjønte ikke hvorfor folk tutet så mye. 

- Visste du at det er stoppskilt overalt! Ut fra nabolaget,  ut fra parkerinsplasser, på parkeringsplasser, ja overalt! Slitsomt å stoppe såå mye. 

- Visste du at på fotgjengeroverganger har de et blinkende skilt over veien, som  viser her kan det komme folk? Ikke overalt, men i "tettbygde" strøk. 

- Visste du at vannet i springen smaker og lukter klorvann?

Det var alt jeg kom på i denne omgang. Er sikkert ikke sånn over alt i USA, men hvertfall her jeg bor. Mange ting som jeg virkelig liker, og ting som jeg ikke liker. 

- Var det mye av dette du visste?
 

Kategori: Blogg
Skrevet: 14.mar.2012, 04:19Kommentarer

Mamma

14.mar.2012, kl.07:36


Så mye rart! Jeg visste ikke noe av dette og gleder meg desto mer til å oppleve det. Så morsomt at du har samlet så mange eksempler - flinke jenta mi :-)

31.mar.2012, kl.07:26


Mamma: Takk :D ja nå er det bare å glede seg!


Legg igjen en kommentar


Navn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.nohits